Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX

Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX
Fillimi i udhëtimit tuaj të tregtimit të kriptomonedhës kërkon zotërimin e hapave thelbësorë të depozitimit të fondeve dhe ekzekutimit efektiv të tregtimeve. ApeX, një platformë e njohur globalisht, ofron një ndërfaqe miqësore për përdoruesit si për fillestarët ashtu edhe për tregtarët me përvojë. Ky udhëzues gjithëpërfshirës është krijuar për të udhëhequr fillestarët përmes procesit të depozitimit të fondeve dhe pjesëmarrjes në tregtimin e kriptove në ApeX.

Si të depozitoni në ApeX

Si të depozitoni në ApeX (Ueb)

1. Së pari, shkoni te faqja e internetit [ApeX] , më pas hyni në llogarinë tuaj [ApeX] . Sigurohuni që e keni lidhur tashmë portofolin tuaj me [ApeX].
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX

2. Klikoni në [Deposit] në anën e djathtë të faqes.
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX
3. Zgjidhni rrjetin ku keni fonde të disponueshme për të depozituar, si Ethereum , Binance Smart Chain , Polygon , Arbitrum One, etj
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX
. * Shënim: Nëse nuk jeni aktualisht në rrjetin e zgjedhur, do të shfaqet një kërkesë Metamask që kërkon leje për të kaloni në rrjetin e zgjedhur. Ju lutemi miratoni kërkesën për të vazhduar .

4. Zgjidhni aktivin që dëshironi të depozitoni, zgjidhni midis:
 • USDC
 • ETH
 • USDT
 • DAI
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX
5. Ju lutemi aktivizoni aktivin e zgjedhur për të depozituar . Ky veprim do të kushtojë një tarifë gazi , prandaj sigurohuni që të keni në dispozicion një sasi të vogël për të nënshkruar kontratën në rrjetin e zgjedhur.

Tarifa e gazit do të paguhet në ETH për Ethereum dhe Arbitrum , Matic për Polygon dhe BNB për BSC .
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX

Si të depozitoni në ApeX (Aplikacion)

1. Klikoni në ikonën e profilit në këndin e poshtëm djathtas.
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX
2. Zgjidhni butonin [Depozitim].
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX
3. Këtu, zgjidhni Perpetualin që dëshironi të depozitoni, Zinxhirin dhe Tokenin që dëshironi, çdo Token do të paraqesë me raportin e depozitave. Shkruani gjithashtu shumën në kutinë më poshtë. Pasi të zgjidhni të gjitha informacionet, klikoni [Konfirmo] për të filluar depozitimin.
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX

Si të depozitoni në ApeX me portofolin MPC

1. Zgjidhni metodat tuaja të preferuara të identifikimit social nën veçorinë e re [ Lidhu me social] .
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX
2. Merrni fondet e depozituara ose bëni një transfertë nga llogaria juaj.
 • Desktop: Klikoni në adresën e portofolit tuaj në këndin e sipërm të djathtë të faqes.
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX
 • Aplikacioni: Prekni në ikonën më të djathtë për të hyrë në profilin tuaj dhe më pas klikoni në skedën [ Wallet] .
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX
3. Më pas është se si duken depozitat në Desktop dhe Aplikacion
 • Desktop: Klikoni në [ Merre] dhe kopjoni adresën e dhënë të portofolit, ose skanoni kodin QR nga një aplikacion tjetër i portofolit (mund të zgjidhni të skanoni me portofolin tuaj të centralizuar të këmbimit ose aplikacione të tjera të ngjashme të portofolit) për të bërë një depozitë në Portofolin Particle. Ju lutemi kini parasysh zinxhirin e zgjedhur për këtë veprim.
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX
 • Aplikacioni: Kështu duket i njëjti proces në aplikacion.
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX
4. Nëse dëshironi të transferoni në llogarinë tuaj tregtare në [ApeX] , ja se si duket:
 • Desktop : Klikoni në skedën [ Transfer] dhe vendosni shumën e dëshiruar të fondeve për transferim. Ju lutemi sigurohuni që shuma e futur të jetë më e madhe se 10 USDC . Klikoni në [ Konfirmo].
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX
 • Aplikacioni: Kështu duket i njëjti proces në aplikacion.

Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX

Si të menaxhoni portofolin MPC në ApeX

1. Menaxho portofolin në Desktop :
 • Desktop: Klikoni në Menaxho Wallet për të hyrë në portofolin tuaj të grimcave. Ju do të jeni në gjendje të përdorni funksionalitetin e plotë të Portofolit të Grimcave, duke përfshirë dërgimin, marrjen, shkëmbimin, blerjen e argumenteve me fiat ose shikimin e më shumë cilësimeve të portofolit.
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX

Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX
2. Menaxho portofolin në aplikacion:
 • Aplikacioni: Kështu duket i njëjti proces në aplikacion .
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX

Si të tregtoni Crypto në ApeX

Tregtoni Crypto në ApeX

Ja se si të ekzekutoni lehtësisht tregti me ApeX Pro në tre hapa të thjeshtë. Shihni fjalorin nëse nuk jeni të njohur me ndonjë nga termat e përdorur.

 1. Zgjidhni kontratën tuaj të dëshiruar tregtare. Kjo gjendet në menynë rënëse në pjesën e sipërme të majtë të ekranit tuaj. Për këtë shembull, ne do të përdorim BTC-USDC.Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX
 2. Më pas, vendosni për një tregti të gjatë ose të shkurtër dhe zgjidhni midis një porosie Limit, Tregut ose Tregut të Kushtëzuar. Specifikoni shumën e USDC për tregtinë dhe thjesht klikoni "dorëzo" për të ekzekutuar porosinë. Kontrolloni dy herë të dhënat tuaja përpara se të dorëzoni për t'u siguruar që ato përputhen me strategjinë tuaj tregtare.

Tregtia juaj tani është e hapur!

Për këtë tregti, unë dëshiroja BTC me afërsisht 180 USDC me levën 20x. Vini re dritaren e statusit të pozicionit në fund të pamjes së ekranit. ApeX Pro tregon detajet e porosisë tuaj të levës, çmimin e likuidimit dhe PL-në e përditësuar të parealizuar. Dritarja e statusit të pozicionit është gjithashtu mënyra se si e mbyllni tregtinë tuaj.
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX

 1. Për të finalizuar tregtinë tuaj, vendosni kufijtë e fitimit dhe ndaloni humbjet, ose vendosni një kufi shitjeje. Nëse është e nevojshme një mbyllje e menjëhershme, klikoni në "Tregu" dhe ekzekutoni mbylljen. Kjo siguron një proces të shpejtë dhe efikas për mbylljen e pozicionit tuaj në ApeX Pro.
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeXSi të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX

Fjalori i termave

 • Marzhi i kryqëzuar: Marzhi është kolaterali juaj. Ndërmarzhi do të thotë që i gjithë bilanci i disponueshëm në llogarinë tuaj do të përdoret për të përmbushur kërkesat e marzhit. Kështu, e gjithë llogaria juaj është në rrezik për likuidim nëse tregtia juaj shkon në rrugën e gabuar. Stop Loss Army Unite!!!
 • Leva: Mjet financiar që lejon tregtarët të rrisin ekspozimin e tyre në treg përtej investimit të tyre fillestar. Për shembull, leva 20X do të thotë që një tregtar mund të hyjë në një pozicion për 20,000 dollarë BTC me vetëm 1,000 dollarë kolateral. Mos harroni, shanset për fitime, humbje dhe likuidim rriten në mënyrë eksponenciale me rritjen e levës.
 • Urdhri i tregut: Një urdhër për të blerë ose shitur një aktiv me çmimin aktual të tregut.
 • Porosi Limit: Ky është një urdhër për të blerë ose shitur me një çmim specifik. Aseti nuk do të blihet ose shitet derisa të shkaktohet nga ai çmim.
 • Urdhri i kushtëzuar: Ose një kufi i kushtëzuar ose një urdhër tregu i kushtëzuar për të blerë ose shitur një aktiv që hyn në fuqi vetëm pasi të jetë përmbushur një kusht i caktuar i çmimit nxitës.
 • Kontratat e përhershme: Një kontratë e përhershme është një marrëveshje me një palë tjetër për të blerë ose shitur një aktiv bazë me një çmim të paracaktuar. Kontrata ndjek veprimin e çmimit të aktivit, por aktivi aktual nuk është kurrë në pronësi apo tregëtim. Kontratat e përhershme nuk kanë datë skadimi.
 • Merrni fitim: Një strategji e daljes nga fitimi e cila siguron që tregtia të mbyllet automatikisht sapo aktivi të arrijë një çmim të caktuar fitimprurës.
 • Stop Loss: Një mjet i menaxhimit të rrezikut që mbyll automatikisht pozicionin e tregtarit me humbje në rast se tregtia shkon në rrugën e gabuar. Humbjet e ndalimit përdoren për të shmangur humbje të konsiderueshme ose likuidim. Është më mirë të shkurtosh pak nga sipër se sa të bësh skalp. Perdori ato.

Llojet e porosive në ApeX

Ekzistojnë tre lloje porosish që janë të disponueshme në tregtimin e kontratave të përhershme në ApeX Pro, duke përfshirë: Porosi Limit, Urdhri i Tregut dhe Porositë e Kushtëzuara.

Renditja e kufirit

Një porosi limit ju lejon të bëni një porosi me një çmim specifik ose më të mirë. Megjithatë, nuk ka asnjë garanci për ekzekutimin e menjëhershëm, pasi ajo përmbushet vetëm kur tregu arrin çmimin tuaj të zgjedhur. Për një urdhër kufiri blerjeje, ekzekutimi ndodh me çmimin limit ose më të ulët, dhe për një urdhër të limitit të shitjes, ai ndodh me çmimin limit ose më të lartë.

Ju gjithashtu mund të konfiguroni kushte të avancuara të porosisë kufi, të tilla si opsionet e kohës në fuqi për të specifikuar kohën e skadimit të porosisë:
 • Plotëso ose Vrit është një porosi që duhet të plotësohet menjëherë ose do të anulohet
 • Good-Till-Time do të sigurojë që porosia juaj të jetë efektive derisa të përmbushet ose të arrihet periudha maksimale e paracaktuar prej 4 javësh
 • Immediate-or-Cancel specifikon që porosia duhet të ekzekutohet me çmimin limit ose më mirë menjëherë, ose do të anulohet

Për më tepër, personalizoni më tej porosinë tuaj duke shtuar kushtet e ekzekutimit me Post-Only ose Reduce-Only.
 • Post-Only: Aktivizimi i këtij opsioni siguron që porosia juaj të postohet në librin e porosive pa u përputhur menjëherë. Ai gjithashtu garanton që urdhri të ekzekutohet vetëm si një urdhër krijues.
 • Redukto-Vetëm: Ky opsion siguron që ju ndihmon për të reduktuar ose rregulluar në mënyrë dinamike sasinë e kontratës së porosisë tuaj limit dhe duke siguruar që pozicioni juaj nuk do të rritet pa dashje.

Për shembull, Alice do të donte të blinte një sasi porosie prej 5 ETH në kontratat ETH-USDC.
Duke parë librin e porosive, nëse çmimi më i mirë i shitjes është 1,890 dollarë, ajo do të donte ta plotësonte porosinë e saj me një çmim limit prej jo më shumë se 1,884 dollarë. Ajo gjithashtu zgjedh opsionet e ekzekutimit "Good-Till-Time" dhe Post-Only sipas porosisë së saj.
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeXPasi të arrihet çmimi i saj limit, ajo kontrollon sasinë e disponueshme me çmimin e saj limit dhe më poshtë. Për shembull, me 1,884 dollarë, ka në dispozicion 2,89 ETH në kontratat ETH-USDC. Porosia e saj fillimisht do të plotësohet pjesërisht. Duke përdorur veçorinë "God-Till-Time", sasia e paplotësuar shtohet në librin e porosive për një përpjekje tjetër për t'u ekzekutuar. Nëse porosia e mbetur nuk përfundon brenda një periudhe të paracaktuar 4-javore, ajo do të anulohet automatikisht.

Urdhri i tregut

Një urdhër tregu është një urdhër blerjeje ose shitjeje që plotësohet menjëherë me çmimin më të mirë të disponueshëm të tregut pas dorëzimit. Ai mbështetet në urdhrat kufi ekzistues në librin e porosive për ekzekutim.

Ndërsa ekzekutimi i një Urdhri Tregu është i garantuar, tregtari nuk mund të specifikojë çmimet; mund të specifikohet vetëm lloji i kontratës dhe shuma e porosisë. Të gjitha kushtet e kohës në fuqi dhe të ekzekutimit janë të paracaktuara si pjesë e natyrës së një Urdhri Tregu.
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeXPër shembull, nëse dëshironi të blini 0,25 BTC me vlerë në kontratat BTC-USDC, ApeX Pro do të plotësojë menjëherë pjesën e parë të kontratës tuaj me çmimin më të mirë në dispozicion, dhe pjesën e mbetur me çmimin e dytë më të mirë më pas, siç shihet në imazh sipër.

Urdhërat me kusht

Porositë e kushtëzuara janë Urdhërat e Tregut ose Limit që kanë kushte specifike të etiketuara për to — Urdhërat e Tregut të Kushtëzuar dhe Kufirit të Kushtëzuar. Kjo i lejon tregtarët të vendosin një kusht të shtuar të çmimit të nxitjes ose në porositë tuaja të tregut ose në kufi.
 • Tregu i kushtëzuar
Porositë e Kushtëzuara të Tregut ofrojnë një veçori të dallueshme në krahasim me Porositë e Tregut duke ju lejuar të vendosni një çmim nxitës. Kur arrihet ky çmim nxitës, Urdhri i Tregut të Kushtëzuar ekzekutohet menjëherë.

Për shembull, nëse synoni të blini 40,000 dollarë në kontrata BTC-USDC me një çmim nxitës të caktuar në 23,000 dollarë, ApeX Pro do të ekzekutojë porosinë tuaj me çmimet më të mira të disponueshme sapo të arrihet çmimi i aktivizimit.
 • Kufiri i kushtëzuar
Për një urdhër të kufizuar me kusht, vendosja e dy çmimeve është e nevojshme: një çmim nxitës dhe një çmim limit. Sapo çmimi i aktivizimit të përafrohet me çmimin e fundit të tregtuar, porosia vendoset në librin e porosive për ekzekutim eventual. Porosia ekzekutohet përfundimisht kur arrihet çmimi limit, që përfaqëson çmimin maksimal ose minimal të pranueshëm për kontratat e blerjes ose shitjes.

Për shembull, nëse vendosni një urdhër limit në 22,000 dollarë për 5 BTC pa një çmim nxitës, ai menjëherë vihet në radhë për ekzekutim.

Prezantimi i një çmimi nxitës, si p.sh. 22,100 dollarë, do të thotë që porosia bëhet aktive dhe në radhë në librin e porosive vetëm kur përmbushet çmimi i aktivizimit. Mund të përfshihen opsione shtesë si koha në fuqi, vetëm pas dhe vetëm reduktim për personalizimin e zgjeruar të tregtisë me Porositë e Kufirit të Kushtëzuar.

Si të përdorni Stop-Loss dhe Take-Profit në ApeX

 • Take-Profit (TP): Mbyllni pozicionin tuaj pasi të keni arritur një nivel të caktuar fitimi.
 • Stop-Loss (SL): Dilni nga pozicioni juaj sapo aktivi të arrijë një çmim të specifikuar për të zbutur humbjet e kapitalit në porosinë tuaj kur tregu lëviz kundër jush.

Ja se si mund të konfiguroni Take-Profit dhe Stop-Loss në porositë tuaja Limit, Tregut dhe Kushtëzuar (Tregu ose Limit). Përpara se të filloni, ju lutemi sigurohuni që jeni regjistruar në llogarinë tuaj ApeX Pro dhe se portofoli juaj është lidhur me sukses me platformën.

(1) Në faqen e tregtimit, zgjidhni kontratën që dëshironi të tregtoni. Krijoni porosinë tuaj – qoftë Limit, Tregut, apo Kushtëzuar (Limit ose Tregut) – duke zgjedhur opsionin e duhur nga paneli në anën e djathtë.
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX(2) Plotësoni porosinë tuaj në përputhje me rrethanat. Për një përmbledhje të llojeve të porosive të ApeX Pro dhe si të krijoni çdo porosi, ju lutemi referojuni Llojeve të Porosisë.

(3) Ju lutemi vini re se mund të zgjidhni dhe konfiguroni opsionet TP/SL vetëm pasi porosia juaj të ekzekutohet. Kjo do të thotë që për porositë Limit dhe të Kushtëzuara (Tregu ose Limit), do t'ju duhet të prisni që porositë të kalojnë nga një status në pritje (nën Aktiv ose të Kushtëzuar) në skedën "Pozicionet" në fund të faqes së tregtimit këtu. Meqenëse porositë e Tregut ekzekutohen menjëherë me çmimin më të mirë të disponueshëm, nuk do t'ju duhet të prisni që porosia të aktivizohet nga një çmim i caktuar përpara se të vendosni TP/SL në të njëjtën mënyrë.
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX(4) Si parazgjedhje, të gjitha porositë TP/SL janë porosi vetëm për ulje në ApeX Pro.

(5) Shikoni pozicionet tuaja të hapura nën skedën "Poscione" dhe klikoni në butonin [+Shto] në s Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX
(6) Një dritare e re do të shfaqet dhe do të shihni fushat e mëposhtme:
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX
 • Të gjitha porositë TP/SL mund të aktivizohen vetëm nga Çmimi i Tregtuar i Fundit.
 • Ju mund të plotësoni ose seksionet Take-Profit ose Stop-Loss, ose të dyja nëse dëshironi të vendosni të dy kushtet në porosinë tuaj.
 • Futni çmimin e aktivizimit të Take-Profit dhe sasinë - mund të zgjidhni që kushti i caktuar TP të zbatohet vetëm për një pjesë ose tërësinë e porosisë tuaj.
 • E njëjta gjë vlen edhe për Stop-Humbjen — zgjidhni që kushti i caktuar SL të zbatohet vetëm për një pjesë ose tërësi të porosisë tuaj.
 • Klikoni në "Konfirmo" pasi të keni verifikuar detajet e porosisë tuaj.

(7) Përndryshe, mund të përdorni funksionin Close By Limit për të vendosur porositë Take-Profit, duke ofruar një funksion të ngjashëm siç përshkruhet në Hapin 6 më sipër. Është e rëndësishme të theksohet se kjo metodë nuk është e zbatueshme për konfigurimin e porosive Stop-Loss.
Si të depozitoni dhe tregtoni kripto në ApeX

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

Tarifat e tregtimit

Struktura e tarifës

ApeX Pro përdor një model tarifash prodhues-marrës për përcaktimin e tarifave të tij tregtare. Ekzistojnë dy lloje porosish në ApeX Pro - Porositë Maker dhe Marrës.
 • Porositë e krijuesit i shtojnë thellësi dhe likuiditet librit të porosive pasi ato janë porosi që nuk ekzekutohen dhe plotësohen menjëherë
 • Porositë e marrësve , nga ana tjetër, ekzekutohen dhe plotësohen menjëherë, duke hequr likuiditetin nga libri i porosive.
Tarifat e prodhuesit janë në 0.02% dhe tarifat e marrësve janë në 0.05% .

ApeX Pro do të prezantojë së shpejti një strukturë të tarifave të tregtimit me nivele, në mënyrë që tregtarët të mund të gëzojnë ulje edhe më të mëdha të kostove të tarifave, sa më shumë të tregtojnë.

A do të tarifohem nëse anuloj porosinë time?

Jo, nëse porosia juaj është e hapur dhe ju e anuloni, nuk do të tarifoheni. Tarifat paguhen vetëm për porositë e plotësuara.

A duhet të paguaj tarifat e gazit për të tregtuar?

Jo. Meqenëse transaksionet kryhen në Shtresën 2, nuk do të paguhet asnjë tarifë gazi.

Tarifat e financimit

Financimi është tarifa e paguar për tregtarët afatgjatë ose të shkurtër për të siguruar që çmimi i tregtimit ndjek nga afër çmimin e aktivit themelor në tregun spot.

Tarifat e financimit
Tarifat e financimit do të shkëmbehen midis mbajtësve të pozicioneve të gjata dhe atyre të shkurtra çdo 1 orë.

Ju lutemi vini re se norma e financimit do të luhatet në kohë reale çdo 1 orë. Nëse norma e financimit është pozitive pas shlyerjes, mbajtësit e pozicioneve të gjata do të paguajnë tarifat e financimit për mbajtësit e pozicioneve të shkurtra. Në mënyrë të ngjashme, kur norma e financimit është negative, mbajtësit e shkurtër pozitivë do të paguajnë mbajtësit e pozicioneve të gjata.

Vetëm tregtarët që mbajnë pozicione në kohën e shlyerjes do të paguajnë ose marrin tarifa financimi. Po kështu, tregtarët që nuk mbajnë asnjë pozicion kur në momentin e shlyerjes së pagesës së financimit nuk do të paguajnë dhe as nuk do të marrin asnjë tarifë financimi.

Vlera e pozicionit tuaj në vulën kohore kur financimi është shlyer do të përdoret për të nxjerrë tarifat tuaja të financimit.

Tarifat e financimit = Vlera e pozicionit * Çmimi i indeksit * Norma e financimit Norma

e financimit llogaritet çdo orë. Për shembull:
 • Norma e financimit ndërmjet orës 10:00 UTC dhe 11:00 UTC, dhe do të shkëmbehet në orën 11:00 UTC;
 • Norma e financimit midis orës 14:00 UTC dhe 15:00 UTC, dhe do të shkëmbehet në orën 15:00 UTC

Llogaritjet e normës së financimit
Norma e financimit llogaritet në bazë të Normës së Interesit (I) dhe Indeksit të Premiumit (P). Të dy faktorët përditësohen çdo minutë dhe kryhet një Çmim mesatar i ponderuar me kohë N*-orë (TWAP) mbi serinë e tarifave të minutave. Norma e financimit llogaritet më pas me komponentin e normës së interesit N*-orë dhe komponentin premium / zbritje N*-orë. Shtohet një amortizues +/−0,05%.
 • N = Intervali kohor i financimit. Meqenëse financimi bëhet një herë në orë, N = 1.
 • Norma e financimit (F) = P + kapëse * (I - P, 0,05%, -0,05%)

Kjo do të thotë se nëse (I - P) është brenda +/-0.05%, norma e financimit është e barabartë me normën e interesit. Norma e financimit që rezulton përdoret për të përcaktuar vlerën e pozicionit, dhe përkatësisht, tarifat e financimit që duhet të paguhen nga mbajtësit e pozicioneve të gjata dhe të shkurtra.

Duke marrë si shembull kontratën BTC-USDC, ku BTC është aktivi themelor dhe USDC si aktivi i shlyerjes. Sipas formulës së mësipërme, norma e interesit do të ishte ekuivalente me diferencën në interes midis të dy aktiveve.

Norma e interesit
 • Norma e interesit (I) = (Interesi USDC - Intervali themelor i aktivit) / Intervali i normës së financimit
  • Interesi USDC = Norma e interesit për huamarrjen e monedhës së shlyerjes, në këtë rast USDC
  • Interesi themelor i aktivit = Norma e interesit për huamarrjen e monedhës bazë
  • Intervali i normës së financimit = 24/Intervali kohor i financimit

Duke përdorur BTC-USDC si shembull, nëse norma e interesit USDC është 0.06%, norma e interesit BTC është 0.03%, dhe intervali i normës së financimit është 24:
 • Norma e interesit = (0,06-0,03) / 24 = 0,00125% .

Tregtarët e Indeksit Premium
mund të gëzojnë zbritje nga çmimi i orakullit me përdorimin e një Indeksi Premium - ky përdoret për të rritur ose ulur normën e ardhshme të financimit në mënyrë që të përputhet me nivelin e tregtisë së kontratës.
 • Indeksi Premium (P) = ( Maksimumi ( 0 , Çmimi i Ofertës Ndikuese - Çmimi Oracle) - Maksimumi ( 0 , Çmimi Oracle - Çmimi i kërkuar i Ndikimit)) / Çmimi i indeksit + Norma e financimit të intervalit aktual
  • Impact Ask Price = Çmimi mesatar i mbushjes për të ekzekutuar Impact Margin Noional në anën e Ask
  • Ndikimi i çmimit të ofertës = Çmimi mesatar i mbushjes për të ekzekutuar Marzhin Nocional të Ndikimit në anën e Ofertës

Marzhi i ndikimit Nocional është nocioni i disponueshëm për tregtim bazuar në një sasi të caktuar marzhi dhe tregon se sa thellë në librin e porosive duhet të matet ose oferta e ndikimit ose çmimi i kërkuar.

Kapaciteti i tarifës së financimit
Kontrata Maksimumi Minimumi
BTCUSDC 0.046875% -0,046875%
ETHUSDC, BCHUSDC, LTCUSDC, XRPUSDC, EOSUSDC, BNBUSDC 0,09375% -0,09375%
Të tjerët 0,1875% -0,1875%

*Vetëm kontratat e përhershme BTC dhe ETH janë në dispozicion tani. Së shpejti në ApeX Pro do t'i shtohen kontrata të tjera.
Thank you for rating.