Како да се повлечете од ApeX

Како да се повлечете од ApeX
ApeX, врвна платформа за размена на криптовалути позната по својот безбеден и лесен интерфејс, овозможува беспрекорни трансакции и управување со дигитални средства. Повлекувањето криптовалута од вашата сметка на ApeX е клучен чекор во пристапот до вашите средства и нивно пренесување на надворешен паричник или друга платформа. Овој водич има за цел да обезбеди детален, чекор-по-чекор пристап за да го олесни непречениот и безбеден процес на повлекување од вашата сметка на ApeX.

Како да се повлечете од ApeX (веб)

Кликнете на „Повлекување“ на екранот за трговија.
Како да се повлечете од ApeX

Минималниот износ за повлекување за ApeX Pro е 10 УСД.

  • Повлекувањата што не се на Ethereum бараат потврда во L2 (со доказ за ZK) и може да потрае до 4 часа за да се процесира повлекувањето.
  • Мора да има доволно средства во базенот на средства на соодветниот синџир за да се обработат повлекувањата кои не се преку етернет.
  • Ќе има и такса за гас; ApeX Pro ќе наплати надомест за да го покрие ова.

Потврдете го повлекувањето.
Како да се повлечете од ApeX
Како да се повлечете од ApeX
Статусот на повлекувања може да се провери под Трансфери на контролната табла.
Како да се повлечете од ApeX


Како да се повлечете од ApeX (апликација)

Кликнете на делот [Сметка] во долниот десен агол на екранот, а потоа кликнете на копчето „Повлекување“.
Како да се повлечете од ApeX
Слично на десктоп платформата, ланецот, средството и количината се опционални пред да кликнете на копчето „Потврди повлекување“.
Како да се повлечете од ApeX

Повлекувања на Ethereum

ApeX Pro нуди две опции за повлекување преку мрежата Ethereum: Брзи повлекувања на Ethereum и нормални повлекувања на Ethereum.

Брзи повлекувања на Ethereum
Брзите повлекувања користат давател на ликвидност за повлекување за да испраќаат средства веднаш и не бараат од корисниците да чекаат да се минира блок од слој 2. Корисниците не треба да испраќаат трансакција од Layer 1 за да извршат брзо повлекување. Зад сцената, давателот на ликвидност за повлекување веднаш ќе испрати трансакција до Ethereum која, откако ќе се минира, ќе му ги испрати на корисникот своите средства. Корисниците мора да платат провизија на давателот на ликвидност за брзо повлекување еднаква или поголема од надоместокот за гас што би го платил давателот за трансакцијата и 0,1% од износот на износот за повлекување (минимум 5 USDC/USDT). Брзите повлекувања се исто така предмет на максимална големина од 50.000 долари.

Нормални повлекувања на Ethereum
Нормалните повлекувања не користат добавувач на ликвидност за да го забрзаат процесот на повлекување, и затоа корисниците мора да чекаат да се минира блокот Layer 2 пред да се обработат. Блоковите од вториот слој се минираат приближно еднаш на секои 4 часа, иако тоа може да биде повеќе или помалку често (до 8 часа) врз основа на условите на мрежата. Нормалните повлекувања се случуваат во два чекори: корисникот прво бара нормално повлекување и штом ќе се минира следниот блок од Layer 2, корисникот мора да испрати трансакција на Layer 1 Ethereum за да ги побара своите средства.


Повлекувања без Ethereum

На ApeX Pro, имате можност да ги повлечете вашите средства директно во различен синџир. Кога корисникот иницира повлекување во синџир компатибилен со EVM, средствата се подложени на почетен трансфер во базенот на средства Layer 2 (L2) на ApeX Pro. Последователно, ApeX Pro го олеснува преносот на еквивалентниот износ на средства од сопствениот фонд на средства на одредената адреса на корисникот на соодветниот синџир за повлекување.

Важно е да се знае дека максималниот износ за повлекување се одредува не само од вкупните средства на сметката на корисникот, туку и од максималниот достапен износ во базенот на средства на целниот синџир. Погрижете се вашиот износ за повлекување да се придржува до двете ограничувања за беспрекорно искуство со трансакцијата.

Пример:

Замислете дека Алис има 10.000 USDC на нејзината сметка на ApeX Pro. Таа сака да извади 10.000 USDC користејќи го синџирот Polygon, но базенот на средства на Polygon на ApeX Pro има само 8.000 USDC. Системот ќе ѝ даде до знаење на Алис дека расположливите средства на синџирот Polygon не се доволни. Ќе ѝ предложи или да повлече 8.000 USDC или помалку од Polygon и да го извади остатокот преку друг синџир, или може да ги повлече целосните 10.000 USDC од различен синџир со доволно средства.

Трговците можат лесно и безбедно да прават депозити и повлекувања користејќи го претпочитаниот синџир на ApeX Pro.

ApeX Pro, исто така, ќе користи програма за следење за да го прилагоди билансот на средства низ синџирите за да обезбеди доволно средства во различни базени на средства во секое време.

Thank you for rating.