Што е ApeX?

ApeX е децентрализирана крипто размена со до 30x потпора, што ви овозможува да одите долго или кратко на околу 15 токени. Трговците можат да го посетат ApeX.Exchange, да го поврзат својот криптопаричник, да депонираат средства во паметен договор и веднаш да започнат со тргување без барања за KYC или регистрација. Поддржува Ethereum и други мрежи како BNB Chain, Polygon, Arbitrum, Avalanche и Optimism, овозможувајќи ви брзи трансакции и минимални такси за гас.

Размената ApeX беше создадена од Bybit, многу популарна централизирана крипто берза со 300+ монети и 5+ милиони корисници. Тие го лансираа ApeX во 2022 година со намера да изградат целосно недоверлива трговска средина.

Клучни карактеристики и придобивки

  • Изграден од Bybit: ApeX веднаш добива одредена доверба и кредибилитет бидејќи е изграден од Bybit, многу добро позната крипто размена за професионални трговци.
  • Ниски надоместоци и добар трговски интерфејс: ApeX нуди пониски надоместоци од повеќето централизирани централи и конкуренти како GMX. Надоместокот за производител/примач е само 0,02%/0,05%. Покрај тоа, тој има професионално и корисничко искуство за тргување што го прави атрактивна платформа.
  • Поддршка за вкрстени синџири: ApeX поддржува Ethereum Mainnet, како и други Layer-2 мрежи како Abitrum и Polygon, овозможувајќи брзи трансакции и минимални такси за гас.
  • Награди и стимулации: Корисниците на ApeX автоматски се наградуваат кога ја користат платформата преку можности за трговија до заработка, БАНА airdrops, плус други награди.

Што нуди ApeX?


Преглед на ApeX

Откако првпат го напишав овој преглед, ApeX редовно ја ажурираше платформата и додаваше повеќе токени. Во моментов, ќе најдете 15 парови за тргување USDC , до 30x потпора , можности за тргување за заработка , награди и ниски надоместоци . Тимот е исто така фокусиран на аспектите на социјалното тргување и поттикнување на заедницата DeFi. Ајде да поминеме низ платформата:

1. Тргување со деривати

Корисниците можат да тргуваат со вечни договори со до 15x или 30x потпора во зависност од средството. Има вкупно 15 трговски парови, вклучувајќи BTC, ETH, XRP, ATOM и DOGE со планови за додавање повеќе токени во текот на 2023 година. Контролната табла за тргување е пријателска за корисникот и слична на Bybit, нуди напредни алатки за графирање, заостанати стоп- загуби и ограничување за преземање-профит и многу повеќе. Трговците можат да пристапат до овие функции во секое време, каде било, без мрежни такси и ниски времиња на чекање .

2. Поддршка со повеќе синџири

ApeX поддржува повеќе блокчејн мрежи, вклучувајќи Ethereum, Arbitrum, Optimism, Avalanche, Binance Smart Chain и Polygon . Исто така, нуди вкрстени депозити и повлекувања, што значи дека можете да депонирате користејќи Ethereum и да се повлечете на Arbitrum или која било друга комбинација.

3. Трговија за заработка и награди

Програмата Trade-to-Earn (T2E) на ApeX ги наградува корисниците со BANA токени за секоја трговија што ја прават на платформата заедно со други поволности. ApeX понуди и неделни натпревари, ретроактивни airdrops, трговски награди и други кампањи за да заработи повеќе награди.

Надоместоци за ApeX

Вид на надоместок

износ

Надомест за производителот

0,02%

Надоместок за преземање

0,05%

Крипто депозити

Бесплатно

Крипто повлекувања

Бесплатно

Брзи крипто повлекувања

0,10% (минимум $5 USDC)

Безбедност

ApeX е децентрализирана размена која целосно се напојува со паметни договори. Покрај тоа, таа беше развиена од Bybit, голема крипто берза со добра репутација. Како платформа без притвор, ApeX не ги задржува средствата на корисниците, што значи дека безбедноста на корисничките средства во голема мера зависи од основната безбедност на платформата.

ApeX користи Arbitrum Layer 2, технологија за собирање ZK и софтвер за паметни договори на Starkware за да се обезбеди сигурност на корисничките средства. ApeX Pro, исто така, нуди приватност и анонимност на корисниците, бидејќи повеќето Web3 паричници не собираат лични информации за идентификација. За да тргуваат на ApeX Pro, корисниците едноставно треба да се поврзат со Web3 паричник, правејќи ги занаетите на платформата приватни како и сите други DEX.

Предност на ApeX Pro во однос на CEX и DEX

Како децентрализирана трговска мрежа, платформата ја прифаќа моќта на транспарентноста, ги потврдува занаетите и ги следи трансакциите преку технологијата на блокчејн.

Исто така, обезбедува простор каде што корисниците можат да ја преземат контролата врз нивните финансии и да ја задржат целосната контрола врз средствата во текот на процесот на тргување, без потреба од проверка на идентитетот. Тргувајте без бариери, слободно без чувари на вратата, од каде било во светот.

Во споредба со другите DEX, ApeX Pro со својот познат интерфејс за нарачки може да им даде на корисниците беспрекорна транзиција кон децентрализирано тргување.

Не само тоа, покрај програмите ApeX Staking и Trade to Earn, корисниците можат да го максимизираат приносот и да уживаат во придобивките од исплатливото тргување на ApeX Pro со 0,02% за производителите и 0,05% за преземачите. Платформата, исто така, може да обезбеди високи брзини на трансакции, овозможувајќи до 10 занаети и 1.000 сместувања/откажувања на нарачки во секунда.

Преку интеграцијата на zk-proofs и Validium, вашите занаети се заштитени од љубопитните очи и истовремено обезбедуваат највисоко ниво на безбедност.

Заклучок

ApeX Pro е платформата Web 3.0 која создава слободен и отворен екосистем каде што корисниците можат да го развиваат своето богатство во безбедно и доверливо опкружување, обезбедувајќи им на корисниците средства за управување, заштита и користење на нивното богатство транспарентно и праведно.

Thank you for rating.